σύγκλινο σε αυτή τη συνταγή. Δίνει μια πικάντικη νοστιμιά στην ψαροχορτόσουπα, ένα ιδιαίτερο βάθος. Πρωτότυπη, ξεχωριστή αλλά όχι με γεύση που ξενίζει.
Μην το φοβηθείτε το
40'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για την ψαρόσουπα με σπανάκι και σύγκλινο ξεκινάμε και καθαρίζουμε καλά το κεφάλι του ψαριού και βγάζουμε τα λέπια.
- Το ροδίζουμε καλά σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και το βγάζουμε σε πιατέλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα με λίγο ακόμα ελαιόλαδο ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σύγκλινο, για 3-4 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κεφάλι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε περίπου 500 ml νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένο με καπάκι.
- Μετά από περίπου 35 λεπτά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, σείουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.