ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα απλή, ζαφοριαστήΨαρόσουπα απλή, ζαφοριαστή
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρόσουπα με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης, αρχικά αλατοπιπερώνουμε καλά το φαγκρί.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε τις πατάτες στον πυθμένα μιας μεγάλης και φαρδιάς κατσαρόλας.
  3. Από πάνω βάζουμε τα καρότα και το σέλερι και σκορπίζουμε τη ρίγανη και τον κρόκο Κοζάνης.
  4. Tακτοποιούμε προσεκτικά το φαγκρί πάνω στα λαχανικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  5. Ρίχνουμε περίπου 3 λίτρα νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει το υγρό να κοχλάζει.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το φαγκρί.
  8. Βγάζουμε προσεκτικά το φαγκρί με δύο τρυπητές κουτάλες και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια πιατέλα.
  9. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα των λαχανικών για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  10. Ρίχνουμε τον λεμονοχυμό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά το φαγκρί και βάζουμε τα ψαχνά σε μια πιατέλα.
  12. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα με το φαγκρί.
  13. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση όλα τα υλικά της πιατέλας και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  14. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και σερβίρουμε την ψαρόσουπα με λαχανικά και κρόκο Κοζάνης.

Sherry fino.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών