ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβαΤσίζκεϊκ με βύσσινα από κονσέρβα
15' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Για το ψητό τσίζκεϊκ με βερίκοκα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με την καρυδόψιχα και το βούτυρο, μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα.
  2. Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας με διάμετρο 24 εκ. και την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα, με ίδια διάμετρο και ύψος 4 - 5 εκ.
  3. Στρώνουμε το μείγμα της βάσης πιέζοντάς το με σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Γέμιση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°o C.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Στρώνουμε με σπάτουλα, ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.
  5. Βυθίζουμε απαλά τα κομμένα βερίκοκα στην κρέμα και ψήνουμε το ψητό τσίζκεϊκ με βερίκοκα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το μπισκότο και να ροδίσουν ωραία τα βερίκοκα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών