
15'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 12Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Για το ψητό τσίζκεϊκ με βερίκοκα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με την καρυδόψιχα και το βούτυρο, μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα.
- Κόβουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας με διάμετρο 24 εκ. και την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα, με ίδια διάμετρο και ύψος 4 - 5 εκ.
- Στρώνουμε το μείγμα της βάσης πιέζοντάς το με σπάτουλα ή με τη ράχη ενός κουταλιού ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Γέμιση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°o C.
- Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα. Στρώνουμε με σπάτουλα, ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.
- Βυθίζουμε απαλά τα κομμένα βερίκοκα στην κρέμα και ψήνουμε το ψητό τσίζκεϊκ με βερίκοκα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το μπισκότο και να ροδίσουν ωραία τα βερίκοκα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 74.