15'
προετοιμασία
9' μαγείρεμα
Σύνολο: 24'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ψητός σολομός με σουσάμι και σαλάτα με κουσκούς και τριφτό κολοκύθι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας το γκριλ σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς με λίγο αλάτι, ρίχνουμε το καυτό νερό, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
- Βάζουμε στο μούλτι τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, και τα χτυπάμε καλά, έως ότου αποκτήσουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Παίρνουμε τα φιλέτα σολομού, τα χαράζουμε από την πλευρά με το δέρμα σε 3 - 4 σημεία, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω, τα αλείφουμε με τη μισή σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Τα ψήνουμε για περίπου 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς στην υπόλοιπη σάλτσα 2 κολοκυθάκια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, για 1 - 2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το κουσκούς από τυχόν παραπανίσια υγρά και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού με το κουσκούς και φέτες λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.