ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμο ραβανίΝηστίσιμο ραβανί
15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 9

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ραβανί πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί 20 x 20 εκ.
  2. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα, και στη συνέχεια το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία και αφράτη ζύμη.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα. Την ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη απαλά με κουτάλι.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Ελέγχουμε, τρυπώντας με τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει στεγνή, το ραβανί είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Ξεφουρνίζουμε, κόβουμε το ραβανί σε κομμάτια και αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. (Μετράμε από τη στιγμή που το υγρό αρχίζει να κοχλάζει.)
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όπως είναι ζεστό το σιρόπι, το περιχύνουμε πάνω στο κρύο ραβανί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών