20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα ρεβύθια

Για το χταπόδι

Διαδικασία

Ρεβίθια

  1. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα ρεβύθια και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να τα σκεπάζει ίσα-ίσα.
  2. Όταν πάρουν βράση, τα ξαφρίζουμε, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το ¼ των υγρών τους.
  3. Βάζουμε στο μούλτι τα ρεβύθια μαζί με το ζουμί τους, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ταχίνι, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός.

Χταπόδι

  1. Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι σε μεσαία κομμάτια και την κουκούλα σε λεπτές λωρίδες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαραθούν. Στη συνέχεια βάζουμε το χταπόδι που το έχουμε κόψει σε κομμάτια μαζί με τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το χταπόδι.
  3. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ ντομάτας που έχουμε διαλύσει στο ζωμό λαχανιών και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τη ρεβυθάδα ή τη μοιράζουμε σε 4 πιάτα και από πάνω βάζουμε το κρασάτο χταπόδι. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου Άλτις Π.Γ.Ε Χανίων και στολίζουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Χταπόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών