ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια λεμονάτα σε ζωμό δεντρολίβανουΡεβύθια αγιορείτικα, λεμονάτα, σε ζωμό δεντρολίβανου
15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ρεβύθια με πράσο, δυόσμο και σύγλινο, ξεκινάμε και σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια με το πράσο και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει κατά 3 - 4 εκ.
  2. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέτρια προς σιγανή θερμοκρασία, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σύγλινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλη 1 ώρα, μέχρι τα ρεβύθια να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  5. Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σιγανή προς μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα και προσέχοντας να μην κολλήσουν.
  7. Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι 1/2 κουτάλα της σούπας από τη ρεβυθάδα μαζί με το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού.
  8. Περιχύνουμε με αυτήν τη σάλτσα τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  9. Αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να «ξεκουραστεί».
  10. Σερβίρουμε με ζεστό μαύρο ψωμί και λαχανοσαλάτα.

Μυστικά

  • Αν δεν θέλουμε να βάλουμε το σύγλινο στην κατσαρόλα με όλο του το λίπος, μπορούμε να το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 2 - 3 κουταλιές νερό και να το προσθέσουμε τα τελευταία 30 λεπτά.
  • Αν πάλι θέλουμε το σύγλινο να είναι τραγανό, το ρίχνουμε στο τέλος, πάνω από τα ρεβύθια, στο σερβίρισμα. Σε αυτή την περίπτωση το κόβουμε ακόμη πιο λεπτό.

Παραμένουμε στην ερυθρή πλευρά του αμπελώνα. Ροζέ κρασιά με σώμα και οξύτητα, αλλά και ελαφριά κόκκινα ρουστίκ κρασιά, κρητικά χαρμάνια και χαρμάνια με Αγιωργίτικο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών