ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάταΡεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάτα
15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με λουκάνικο, σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μπαχάρι και αλατοπίπερο για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν τα ρεβύθια, ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το κοκκινοπίπερο και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
  5. Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε καλά τα λουκάνικα χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, ανακατεύουμε απαλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Θα πρέπει στο τέλος να έχουμε μια χυλωμένη σάλτσα με τα ρεβίθια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών