ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡόφημα κακάο χωρίς ζάχαρηΡόφημα κακάο χωρίς ζάχαρη
20' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 3 κούπες

Για τα κουταλάκια

Για το ρόφημα

Διαδικασία

  1. Για το ρόφημα σοκολάτας υποβρύχιο ξεκινάμε πρώτα να προετοιμάζουμε τα κουτάλια πολύ νωρίτερα για να έχουν προλάβει να παγώσουν.
  2. Τα γεμίζουμε με λιωμένη κουβερτούρα (μαύρη ή λευκή) και διακοσμούμε αμέσως με όποιο υλικό επιλέξουμε, π.χ. τρούφα ή τρίμμα σοκολάτας.
  3. Τα παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Ρόφημα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Βράζουμε έως ότου λιώσουν οι σοκολάτες ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Για πιο αφρώδες αποτέλεσμα, χτυπάμε δυνατά με σύρμα πριν σερβίρουμε.
  4. Μοιράζουμε το ρόφημα σε 3 κούπες και το συνοδεύουμε με τα κουτάλια, τα οποία βυθίζει ο καθένας στη ζεστή σοκολάτα και το περιεχόμενό τους λιώνει απολαυστικά.

Μυστικά

Εάν θέλουμε να δώσουμε χριστουγεννιάτικα αρώματα στο ρόφημά μας, μπορούμε κατά τη διάρκεια του βρασμού να προσθέσουμε ένα ξύλο κανέλας ή λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή ακόμα και μια πιπερίτσα τσίλι, που ταιριάζει διαβολεμένα με τη σοκολάτα. Το τελευταίο αυστηρά για ενήλικες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 29.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών