15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τον ροφό με γλιστρίδα γιαχνί, σε µια µεγάλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε για 4 - 5 λεπτά ανά τρεις τις φέτες του ροφού, µέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, αλλά όχι να µαλακώσουν.
- Τις βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Χωρίς να χαµηλώσουµε τη φωτιά, ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κρεµµύδι και το σοτάρουµε στο λάδι που έχει µείνει στο σκεύος για 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
- Προσθέτουµε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και ανακατεύουµε για 10 δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουµε τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες µαζί µε τα υγρά τους, αφήνουµε να πάρουν µια βράση και µαγειρεύουµε έντονα για 3 - 4 λεπτά.
- Προσθέτουµε τη γλιστρίδα, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο µέτριο και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά µε ξεσκέπαστο σκεύος.
- Βάζουµε στην κατσαρόλα τις φέτες ροφού, απλωµένες σε µονή στρώση πάνω στο περιεχόµενο της κατσαρόλας.
- Ραντίζουµε µε το χυµό λεµονιού και σιγοµαγειρεύουµε για 5 λεπτά ακόµη.
- Περιχύνουµε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακινούµε το σκεύος και αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Σερβίρουµε αµέσως.