
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για το ροφό με φασολάκια, αρακά και μοσχολέμονο, βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού και το θυμάρι.
- Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει. Όταν ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά και τα βράζουμε για 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους και τη ζωντάνια τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ψήνουμε τις φέτες ροφού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το ροφό με τα φασολάκια και τον αρακά και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λάιμ και πιπέρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.