20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για το ροφό με φασολάκια, αρακά και μοσχολέμονο, βάζουμε τις φέτες του ψαριού σε ένα ταψάκι και τις μαρινάρουμε με το μισό ελαιόλαδο, λίγο ανθό αλατιού και το θυμάρι.
  2. Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει. Όταν ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα φασολάκια και τον αρακά και τα βράζουμε για 4 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνουμε με νερό της βρύσης ώστε να κρατήσουν το χρώμα τους και τη ζωντάνια τους. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Ρίχνουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ψήνουμε τις φέτες ροφού για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε το ροφό με τα φασολάκια και τον αρακά και, αν θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λάιμ και πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών