15'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το ρόστι, βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν τα υγρά τους για περίπου 15 λεπτά.
- Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις αδειάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις πατάτες με το τυρί και λίγο λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.
- Στρώνουμε τις πατάτες με το τυρί και το κρεμμύδι σε μια ισόπαχη στρώση (σαν ομελέτα) και τηγανίζουμε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
- Με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα καπάκι κατσαρόλας καπακώνουμε το τηγάνι και γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).
- Για καλό και για κακό, προτιμότερο είναι να αναποδογυρίσουμε το ρόστι πάνω από τον νεροχύτη.
- Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά και να ροδίσει για περίπου 6-7 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε (κατά βούληση) και σερβίρουμε το ρόστι ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.