Ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό ψητού κρέατος ή ψαριού…

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για το λαδόξιδο

Διαδικασία

  1. Λαδόξιδο: Χτυπάμε τα υλικά (λάδι, ξίδι, μουστάρδα) σε ένα μπολάκι, με ένα πιρούνι, και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σαλάτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  3. Κόβουμε το κουλούρι σε φετούλες πάχους περίπου 1/2 εκ.
  4. Bάζουμε τις φετούλες σε ένα μπολ, τις ραντίζουμε με 1 κουτ.
  5. σούπας ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε τις φετούλες σε μονή στρώση σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Δεν χρειάζεται να τις γυρίσουμε στη διάρκεια του ψησίματος.
  8. Αν χρησιμοποιήσουμε τις φέτες ψωμιού, τις κόβουμε σε κύβους του 1 εκ.
  9. και τους ψήνουμε όπως και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
  10. Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και το λαδόξιδο και ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά.
  11. Από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια του ανθότυρου και τα τραγανά φετάκια από το κουλούρι Θεσσαλονίκης ή τα κρουτόν του ψωμιού και σερβίρουμε.
  12. Συνοδεύουμε με: Η σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί ως ελαφρύ γεύμα.
  13. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα τη συνοδεύουμε με μια απλή ομελέτα ή μερικά βραστά αυγά.
  14. Επίσης, μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρεατικά ή ψάρια ή θαλασσινά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών