ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιούΣαλάτα γλιστρίδα με ντρέσινγκ γιαουρτιού
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Για το λαδόξιδο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το Για την σάλτσα λαδόξιδο και χτυπάμε τα υλικά (λάδι, ξίδι, μουστάρδα) σε ένα μπολάκι, με ένα πιρούνι, και αφήνουμε κατά μέρος.

Για την σαλάτα με ανθότυρο και κουλούρι Θεσσαλονίκης

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Κόβουμε το κουλούρι σε φετούλες πάχους περίπου 1/2 εκ.
  3. Bάζουμε τις φετούλες σε ένα μπολ, τις ραντίζουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε τις φετούλες σε μονή στρώση σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε ένα από τα ψηλά ράφια, μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν ελαφρά.
  5. Δεν χρειάζεται να τις γυρίσουμε στη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε τις φέτες ψωμιού, τις κόβουμε σε κύβους του 1 εκ. και τους ψήνουμε όπως και το κουλούρι Θεσσαλονίκης.
  7. Βάζουμε τα μαρουλόφυλλα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα φύλλα δυόσμου και βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και το λαδόξιδο και ανακατεύουμε τη σαλάτα καλά.
  8. Από πάνω ρίχνουμε τα κομμάτια του ανθότυρου και τα τραγανά φετάκια από το κουλούρι Θεσσαλονίκης ή τα κρουτόν του ψωμιού και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με

  1. Η σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί ως ελαφρύ γεύμα.
  2. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα τη συνοδεύουμε με μια απλή ομελέτα ή μερικά βραστά αυγά.
  3. Επίσης, μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρεατικά ή ψάρια ή θαλασσινά.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών