30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με πρασινάδες και λαχανάκια Βρυξελλών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε το μπρόκολο, τα λαχανάκια, την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το λάδι και αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τις πιπεριές και τα ψημένα λαχανικά.
  5. Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ με ένα πιρούνι, περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Λευκά αρωματικά κρασιά,ξηρά αλλά και ημίξηρα, Μοσχάτα, Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές και Sauvignon Βlanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών