
30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για τη σαλάτα με πρασινάδες και λαχανάκια Βρυξελλών, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε το μπρόκολο, τα λαχανάκια, την καρυδόψιχα, τη ζάχαρη, το μπούκοβο, το λάδι και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε ομοιόμορφα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με τις πιπεριές και τα ψημένα λαχανικά.
- Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ με ένα πιρούνι, περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Μυστικά
Τα λαχανάκια Βρυξελλών, ροδοψημένα και περιχυμένα με το απίθανο ντρέσινγκ.
Λευκά αρωματικά κρασιά,ξηρά αλλά και ημίξηρα, Μοσχάτα, Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές και Sauvignon Βlanc.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.