Ταιριάζει τέλεια με βραστά αυγά, σε πατατοσαλάτες, με σπαράγγια βραστά ή σοτέ, σε κρύα ζυμαρικά ή ρύζι.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 1 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σάλτσα μάραθου χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μάραθο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
  3. Ταιριάζει τέλεια με βραστά αυγά, σε πατατοσαλάτες, με σπαράγγια βραστά ή σοτέ, σε κρύα ζυμαρικά ή ρύζι.

Μυστικά

Μπορούμε να διατηρήσουμε το λαδολέμονο στο ψυγείο, σε βαζάκι, για μία μέρα και να προσθέσουμε το μάραθο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών