Ταιριάζει τέλεια με βραστά αυγά, σε πατατοσαλάτες, με σπαράγγια βραστά ή σοτέ, σε κρύα ζυμαρικά ή ρύζι.

15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μάραθο και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ταιριάζει τέλεια με βραστά αυγά, σε πατατοσαλάτες, με σπαράγγια βραστά ή σοτέ, σε κρύα ζυμαρικά ή ρύζι. Συμβουλή
  2. Μπορούμε να διατηρήσουμε το λαδολέμονο στο ψυγείο, σε βαζάκι, για μία μέρα και να προσθέσουμε το μάραθο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών