ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με αβοκάντο, μανιτάρια και ταχινοσουσαμένια σάλτσα & σμούθι μηλόπιταΣάντουιτς με αβοκάντο, μανιτάρια και ταχινοσουσαμένια σάλτσα & σμούθι μηλόπιτα
40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Για τη φακοσαλάτα

Διαδικασία

Φακοσαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί και φακοσαλάτα, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές και νερό τόσο που να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ.
  3. Τις αλατοπιπερώνουμε αμέσως και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το κύμινο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε το σέλερι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Απλώνουμε τη φακοσαλάτα σε μία γενναιόδωρη στρώση στις 2 από τις 4 φέτες ψωμιού, μοιράζοντάς την ισόποσα.
  2. Απλώνουμε τα ντοματάκια και το μαρούλι και κλείνουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών