40'
προετοιμασία
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 2Για τη φακοσαλάτα
Διαδικασία
Φακοσαλάτα
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί και φακοσαλάτα, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές και νερό τόσο που να τις υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μπολ.
- Τις αλατοπιπερώνουμε αμέσως και τις ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το κύμινο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το σέλερι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρισμα
- Απλώνουμε τη φακοσαλάτα σε μία γενναιόδωρη στρώση στις 2 από τις 4 φέτες ψωμιού, μοιράζοντάς την ισόποσα.
- Απλώνουμε τα ντοματάκια και το μαρούλι και κλείνουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.