ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαραγλί με καρύδιαΣαραγλί με καρύδια
15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

Ζύμη

Γέμιση

Σιρόπι

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Για το σαραγλί Θάσου, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό, το οποίο ρίχνουμε σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστούμε λιγότερο ή περισσότερο νερό.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστέι για 30 λεπτά.
  3. Τη χωρίζουμε στα τρία.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε μακρόστενο φύλλο 32 x 50 εκ.
  5. Σουρώνουμε το ένα φύλλο σαν πλισέ και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί διαμέτρου 32-34 εκ. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο τον πυθμένα.
  6. Ραντίζουμε τα φύλλα με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Σιρόπι

  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για 7-8 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι).
  2. Περιχύνουμε το κρύο σαραγλί με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να απορροφηθεί.
  3. Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών