15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μονή στρώση σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
  3. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αχνίζουμε τις σαρδέλες για 8 – 10 λεπτά, όχι παραπάνω· αυτός ο χρόνος είναι αρκετός ώστε οι σαρδέλες να βγάλουν το ζουμάκι τους, να γίνουν και να μελώσουν οι ντομάτες.
  5. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή άσπρο πιλάφι.

Μυστικά

Συμβουλή: Αν έχουμε χρόνο, αφαιρούμε και το κεντρικό κόκαλο από τις σαρδέλες, χωρίς να χωρίσουμε τα φιλέτα, τα οποία ξανακλείνουμε και μαγειρεύουμε κανονικά.

Το λευκό κρασί που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα. Μια Μαντινεία, ένα πολύ ξηρό Μοσχάτο, ένα Traminer.

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Σαρδέλα

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών