15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μονή στρώση σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.
  3. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αχνίζουμε τις σαρδέλες για 8 – 10 λεπτά, όχι παραπάνω· αυτός ο χρόνος είναι αρκετός ώστε οι σαρδέλες να βγάλουν το ζουμάκι τους, να γίνουν και να μελώσουν οι ντομάτες.
  5. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή άσπρο πιλάφι.

Μυστικά

Συμβουλή: Αν έχουμε χρόνο, αφαιρούμε και το κεντρικό κόκαλο από τις σαρδέλες, χωρίς να χωρίσουμε τα φιλέτα, τα οποία ξανακλείνουμε και μαγειρεύουμε κανονικά.

Το λευκό κρασί που θα βάλουμε και στο μαγείρεμα. Μια Μαντινεία, ένα πολύ ξηρό Μοσχάτο, ένα Traminer.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών