ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαραΒελούδινη ψαρόσουπα µε βραστόψαρα
15' προετοιμασία
25' βράσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρόσουπα με σκορπίνα αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή που χωράει και τις δύο σκορπίνες, 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  2. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια, απλώνουμε στην κατσαρόλα τις ροδέλες του καρότου και το σέλινο και πάνω από αυτά ακουμπάμε τις σκορπίνες.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 1½ λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 - 22 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τις σκορπίνες και τις βάζουμε σε πιατέλα.
  6. Καθαρίζουμε τα ψαχνά και τα κρατάμε στην άκρη.
  7. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.
  8. Αν θέλουμε μπορούμε είτε να σερβίρουμε τα ψαχνά μέσα στη σούπα και να προσθέσουμε τα λαχανικά στο ζουμί ή να σερβίρουμε πρώτα τον ζωμό και ξεχωριστά τις σκορπίνες με τα λαχανικά.

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών