15'
προετοιμασία
25' βράσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψαρόσουπα με σκορπίνα αρχικά βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή που χωράει και τις δύο σκορπίνες, 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό. Αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
- Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, απλώνουμε στην κατσαρόλα τις ροδέλες του καρότου και το σέλινο και πάνω από αυτά ακουμπάμε τις σκορπίνες.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 1½ λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 - 22 λεπτά.
- Βγάζουμε τις σκορπίνες και τις βάζουμε σε πιατέλα.
- Καθαρίζουμε τα ψαχνά και τα κρατάμε στην άκρη.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.
- Αν θέλουμε μπορούμε είτε να σερβίρουμε τα ψαχνά μέσα στη σούπα και να προσθέσουμε τα λαχανικά στο ζουμί ή να σερβίρουμε πρώτα τον ζωμό και ξεχωριστά τις σκορπίνες με τα λαχανικά.