
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα φαρδιά και ρηχή που χωράει και τα 2 ψάρια βάζουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και αχνίζουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Ρίχνουμε μετά το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Μετά απλώνουμε στην κατσαρόλα τις ροδέλες του καρότου και το σέλινο και πάνω από αυτά ακουμπάμε τα ψάρια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 1½ λίτρο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα για 20 - 22 λεπτά. Βγάζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε πιατέλα, καθαρίζουμε τα ψαχνά και τα κρατάμε στην άκρη. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το ζωμό.
- Αν θέλουμε μπορούμε είτε να σερβίρουμε τα ψαχνά μέσα στη σούπα και να προσθέσουμε τα λαχανικά στο ζουμί ή να σερβίρουμε πρώτα το ζωμό και ξεχωριστά το ψάρι με τα λαχανικά.