ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι ογκρατένΚουνουπίδι ογκρατέν
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το «σνίτσελ» κουνουπίδι, πρώτα το αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα ψίχουλα με το σουσάμι και το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη.
  4. Τα αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
  5. Σε άλλο βαθύ πιάτο ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Βουτάμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού πρώτα στο αυγό και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα του τυριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  8. Τακτοποιούμε τις φέτες κουνουπιδιού στο ταψί και τις ραντίζουμε γενναιόδωρα με το ελαιόλαδο.
  9. Βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  10. Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα «σνίτσελ» κουνουπιδιού σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και ραντίζουμε με όσο χυμό λάιμ θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών