
15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το «σνίτσελ» κουνουπίδι, πρώτα το αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε, χωρίς λιπαρή ουσία, τα ψίχουλα με το σουσάμι και το μαυροκούκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη.
- Τα αδειάζουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
- Σε άλλο βαθύ πιάτο ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Βουτάμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού πρώτα στο αυγό και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα του τυριού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Τακτοποιούμε τις φέτες κουνουπιδιού στο ταψί και τις ραντίζουμε γενναιόδωρα με το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το ταψί στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Ξεφουρνίζουμε, τακτοποιούμε τα «σνίτσελ» κουνουπιδιού σε πιατέλα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα και ραντίζουμε με όσο χυμό λάιμ θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.