1 ώρα προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες

Υλικά

Κομμάτια: 12

Μους

Διαδικασία

Μους

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 3-4 λεπτά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ), μέχρι να γίνει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ έως ότου ενσωματωθεί.
  4. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και προσθέτουμε το γλυκό πορτοκάλι και το λικέρ. Ανακατεύουμε απαλά.

Συναρμολόγηση

  1. Σε ένα τετράγωνο τσέρκι 24 x 24 εκ. απλώνουμε πτι μπερ καλύπτοντας εντελώς τον πυθμένα. Ανακατεύουμε το λικέρ με το χλιαρό γάλα και τα ραντίζουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  2. Απλώνουμε από πάνω τη μισή μους, βάζουμε μια δεύτερη στρώση μπισκότων, ραντίζουμε με γάλα και λικέρ και απλώνουμε την υπόλοιπη μους. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  3. Με φλόγιστρο ή πιστολάκι για τα μαλλιά ζεσταίνουμε λίγο περιμετρικά το τσέρκι και το τραβάμε προς τα επάνω για να το αφαιρέσουμε. Κολλάμε περιμετρικά της σαρλότ πτι μπερ. Απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μανταρίνι και, προαιρετικά, γαρνίρουμε με ολόκληρα φρουί γκλασέ μανταρίνια ή πορτοκαλάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών