20' προετοιμασία
2 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 2 ημέρες και 20'

Υλικά

Βάρος: για 1,6 κιλά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια πιατέλα τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω.
  2. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, στρώνουμε τα κλαράκια του άνηθου σε όλο το μήκος και ραντίζουμε με το ποτό.
  3. Κλείνουμε τα φιλέτα σαν σάντουιτς με το δέρμα προς τα έξω και τα καλύπτουμε σφιχτά με μεμβράνη.
  4. Τα βάζουμε στο ψυγείο και ακουμπάμε πάνω τους, σε όλο τους το μήκος, ένα βάρος περίπου 1/2 κιλό.
  5. Τα αφήνουμε να «ψηθούν» για 2- 3 μέρες, ανάλογα με το πόσο αλμυρά τα θέλουμε.
  6. Ανοίγουμε τα «σάντουιτς» σολομού κάθε 12 ώρες και περιχύνουμε τα φιλέτα μέσα-έξω με τα ζουμιά που βγάζουν.
  7. Πετάμε μεμβράνη, άνηθο και ζουμιά, κόβουμε τα φιλέτα σε λεπτές φέτες με κοφτερό μαχαίρι («γλείφοντάς» τα πάνω στο δέρμα) και σερβίρουμε σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 92.

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών