ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣορμπέ καρπούζι με λίγη ζάχαρη
30' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Με ένα μικρό μαχαίρι ξεφλουδίζουμε τα σύκα.
  2. Βάζουμε τα σύκα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Όταν πάρουν βράση τα υγρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει πάνω σε ένα μεγαλύτερο με παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο, το μείγμα θα κρυώσει πιο γρήγορα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μείγμα ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία.
  5. Μόλις το μείγμα κρυώσει καλά, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ.
  6. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και πολτοποιούμε το μείγμα πολύ καλά για 5 - 6 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, βάζουμε τον πολτό στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 30 λεπτά το ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5 - 6 φορές.
  8. Διατηρούμε το σορμπέ σε ένα δοχείο στην κατάψυξη. Κάθε φορά που θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός, ώστε να μαλακώσει. Με το ειδικό εργαλείο (σκουπ) σερβίρουμε σε μπάλες.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών