![Ντομάτες γεμιστές αλλά με φέτα και σάλτσα ντομάτας](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/09/ntomates-gemistes-alla-me-tyria-kai-saltsa-ntomatas-gastronomos-420x560.jpg?v=1694453023)
15'
προετοιμασία
1 ώρα παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε τα μπιζέλια με 1 λίτρο κρύο νερό.
- Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά.
- Σουρώνουμε το νερό και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, αυτή την φορά με τον ζωμό κοτόπουλου.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κρεμμύδια τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει λίγο και την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ.
- Την αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και την βάζουμε να ξαναβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αροκετά πηχτή.
- Στην φάση αυτή προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε το καπνιστό μπούτι σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε την σούπα σε μπολ και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του καπνιστού χοιρινού με τον μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 20.