ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελουτέ με σπαράγγια και γαλοτύριΒελουτέ σούπα με σπαράγγια και γαλοτύρι
15' προετοιμασία
1 ώρα παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ρίχνουμε τα μπιζέλια με 1 λίτρο κρύο νερό.
  2. Τα βράζουμε για 6-7 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε το νερό και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, αυτή την φορά με τον ζωμό κοτόπουλου.
  4. Προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κρεμμύδια τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
  5. Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει λίγο και την περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ.
  6. Την αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και την βάζουμε να ξαναβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει αροκετά πηχτή.
  7. Στην φάση αυτή προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  8. Ψιλοκόβουμε το καπνιστό μπούτι σε μικρούς κύβους και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
  9. Σερβίρουμε την σούπα σε μπολ και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα του καπνιστού χοιρινού με τον μαϊντανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 20.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών