ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρασοσέλινο αυγολέμονοΠρασοσέλινο αυγολέμονο
10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με πράσο και κρεμμύδι, αρχικά ζεσταίνουμε, μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί λίγο το αλεύρι και να νοστιμίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  4. Bάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και μοιράζουμε το τυρί. Φουρνίζουμε να φρυγανιστεί το ψωμί και να ροδίσει λίγο το τυρί.
  5. Σερβίρουμε, τη σούπα με πράσο και κρεμμύδι, σε μπολ, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό, πιπερώνουμε και συνοδεύουμε με το ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, σερβίρουμε στο τραπέζι και λουκάνικα, προτιμότερο με πράσο, που ψήνουμε στον φούρνο όση ώρα φτιάχνουμε τη σούπα.

Μυστικά

*Τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παρασκευάζεται στη Λήμνο. Έχει το σχήμα και τις χαρακτηριστικές γραμμώσεις μικρού καλαθιού, σκεύους που χρησιμοποιούσαν για το στράγγισμα του τυριού. Η εμφάνιση, η υφή και η γεύση του θυμίζει φέτα. Το βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εξαιρετικό αυτό από το τυροκομείο Χρυσάφη.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών