10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα με πράσο και κρεμμύδι, αρχικά ζεσταίνουμε, μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σοτάρουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, να ψηθεί λίγο το αλεύρι και να νοστιμίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Bάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και μοιράζουμε το τυρί. Φουρνίζουμε να φρυγανιστεί το ψωμί και να ροδίσει λίγο το τυρί.
- Σερβίρουμε, τη σούπα με πράσο και κρεμμύδι, σε μπολ, πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο ή τον μαϊντανό, πιπερώνουμε και συνοδεύουμε με το ψωμί. Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, σερβίρουμε στο τραπέζι και λουκάνικα, προτιμότερο με πράσο, που ψήνουμε στον φούρνο όση ώρα φτιάχνουμε τη σούπα.
Μυστικά
*Τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παρασκευάζεται στη Λήμνο. Έχει το σχήμα και τις χαρακτηριστικές γραμμώσεις μικρού καλαθιού, σκεύους που χρησιμοποιούσαν για το στράγγισμα του τυριού. Η εμφάνιση, η υφή και η γεύση του θυμίζει φέτα. Το βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Εξαιρετικό αυτό από το τυροκομείο Χρυσάφη.