20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 8 μικρά μπολΔιαδικασία
- Για τη σούπα με σελινόριζα, μήλο και μετσοβόνε, σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί, για 6 - 7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σελινόριζα, το μήλο, το θυμάρι, τη δάφνη, το μοσχοκάρυδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
- Σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.
- Μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο μετσοβόνε σε κάθε μερίδα.