ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές με μικρές πατάτες, πορτοκάλι και μάραθοΣουπιές με μικρές πατάτες και μάραθο
30' προετοιμασία
1 ώρα και 44' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 14'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σουπιές με ρεβύθια, από τη Σκύρο αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Έπειτα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  7. Ρίχνουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, την ζάχαρη, την πάπρικα, αλατοπίπερο, 1 1⁄2 λίτρο νερό και ανακατεύουμε.
  8. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
  10. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  11. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να χυλώσουν οι σουπιές με ρεβύθια.

Μια καλή ρετσίνα Μεσογείων ή ένα Ασύρτικο βαρελάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT