ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέταΟμελέτα γεμιστή με σπανάκι και φέτα
20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
3' αναμονή
Σύνολο: 33'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπανακοριζότο, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, 80 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις.
  6. Όταν έχουμε ρίξει περίπου τη μισή ποσότητα ζωμού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  7. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλει, συνεχίζουμε να ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε δόσεις, μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο.
  8. Τότε, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  9. Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  10. Αφήνουμε το ριζότο να «ξεκουραστεί» για 2 - 3 λεπτά και σερβίρουμε το σπανακοριζότο.

Ένα φιλικό στις πρασινάδες κρασί, μια Μαλαγουζιά ή ένα Sauvignon blanc.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών