
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
3'
αναμονή
Σύνολο: 33'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σπανακοριζότο, ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, 80 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν κάπως.
- Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
- Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια, αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις.
- Όταν έχουμε ρίξει περίπου τη μισή ποσότητα ζωμού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλει, συνεχίζουμε να ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό σε δόσεις, μέχρι το ριζότο να είναι έτοιμο.
- Τότε, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το ριζότο να «ξεκουραστεί» για 2 - 3 λεπτά και σερβίρουμε το σπανακοριζότο.
Ένα φιλικό στις πρασινάδες κρασί, μια Μαλαγουζιά ή ένα Sauvignon blanc.