ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπανάκι με γιαουρτένια κρούστα, ντοματίνια και πορτοκάλιΣπανάκι με γιαουρτένια κρούστα, ντοματίνια και πορτοκάλι
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: για 12 πουγκιά

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σπανακόπιτα σε πουγκιά αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα βαθύ σκεύος, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια, ώστε να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια φύλλου ανά δύο, λαδώνοντας το καθένα καλά.
  5. Μοιράζουμε τη γέμιση βάζοντάς τη στο κέντρο του φύλλου. Κλείνουμε τα φύλλα γύρω από τη γέμιση σχηματίζοντας ένα πουγκάκι, το οποίο στερεώνουμε με σπάγκο κουζίνας.
  6. Βάζουμε τα πουγκιά σε λαδωμένη λαμαρίνα, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τη σπανακόπιτα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT