Υλικά
Μερίδες: για 1 κοκτέιλ
Ποτήρι
Συστατικά: Για το holy day syrup
Για το κοκτέιλ
Συνοδευτικά
Διαδικασία
- Για το κοκτέιλ black treacle, ετοιμάζουμε πρώτα το holy day syrup.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αναδεύουμε σταθερά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να ζεσταθεί και να ομογενοποιηθεί. Μόλις το πετύχουμε, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σιρόπι να ξεκουραστεί για περίπου 3 ώρες.
- Κατόπιν, το εμφιαλώνουμε και το φυλάσσουμε στο ψυγείο, από όπου παίρνουμε όσο χρειαζόμαστε κάθε φορά. Η δόση αυτή επαρκεί για περίπου 40 κοκτέιλ.
- Όταν θέλουμε να φτιάξουμε το Black Treacle κοκτέιλ, βάζουμε 3-4 παγάκια σε ένα χαμηλό ποτήρι τύπου old fashioned και ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ποτό μας.
- Αναδεύουμε για λίγο, ώστε να αναμειχθούν και το ποτό να έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
- Συνοδεύουμε το ποτό μας με φέτες ώριμου αχλαδιού, βρασμένα κάστανα και σταφίδες.
Μυστικά
* Και οι δύο περιοχές που προτείνουμε παράγουν βαρύ, γεμάτο και αρωματικό ρούμι. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τα ρούμια από την Τζαμάικα τείνουν να έχουν πιο σκληρό χαρακτήρα και είναι ξηρά και τραγανά, ενώ αυτά από την Guyana συνήθως διατηρούν πιο μαλακό και γλυκό προφίλ. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα, ενώ, αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς, μπορείτε να τα αναμείξετε πετυχαίνοντας μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο αυτούς χαρακτήρες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.