Το φινετσάτο λαχανικό φινετσάτα μαγειρεύεται…
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Αν τα σπαράγγια είναι χοντρά, τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση.
- Μετά τα κόβουμε σε τρία κομμάτια.
- Τα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα στο μπολ και αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσοχή μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεία ψωμιού και ενός κρεμώδους ελληνικού τυριού (όπως τσαλαφούτι, κατίκι ή γαλοτύρι).