Ιταλικής καταγωγής συνταγή, κάτι ανάμεσα σε ομελέτα φούρνου και ψευτοσουφλέ. Στο φαγητό μπορούμε να βάλουμε και τα περισσεύματα της προηγούμενης ημέρας (βρασμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι, βραστό ή ψημένο κοτόπουλο κ.ά.).

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 6 άτομα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για μόλις 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230° C και λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ (περίπου 26 x 38 εκ.). Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το ψωμί στο πυρέξ και ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  2. Παράλληλα, σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τέσσερα από τα αυγά μαζί με το γάλα και αλατοπίπερο, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το τυρί, το ζαμπόν και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Βγάζουμε το ταψί με το ψωμί από το φούρνο, περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα των αυγών και το βάζουμε στο φούρνο. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε για λίγο από το φούρνο και γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα σπαράγγια και σπάμε τα υπόλοιπα αυγά προσεκτικά, το ένα δίπλα στο άλλο, πάνω στην ομελέτα. Ψήνουμε στο ψηλότερο ράφι (κάτω από το γκριλ) για περίπου 2 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά «μάτια», όπως μας αρέσουν. Ξεφουρνίζουμε, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών