ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδαςΚαστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στριφτό ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά το λάδι.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάψει καλά το λάδι για να ροδίσει το πουλερικό.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 150 ml νερό, το δυόσμο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα (δεν χρειάζεται να πήξει, καθότι τα μακαρόνια θα πιουν μέρος των υγρών).
  7. Αποσύρουμε.
  8. Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
  9. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  10. Τα στραγγίζουμε.
  11. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  12. Σερβίρουμε, το στριφτό ολικής άλεσης με κοτόπουλο, πλευρώτους και κατίκι και συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο με λαδολέμονο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών