ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΔροσερή καρπουζάδαΔροσερή καρπουζάδα
20' προετοιμασία
30' βράσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Βάρος: για 2.200 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε συμπυκνωμένη κερασάδα, αρχικά, πλένουμε καλά τα κεράσια και τα στεγνώνουμε αφήνοντάς τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κοτσάνια τους.
  3. Τοποθετούμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Φορώντας γάντια μιας χρήσεως, τα ζουλάμε να βγάλουν όσο περισσότερο από τον χυμό τους γίνεται.
  5. Τα αφήνουμε μισή ώρα.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  7. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
  8. Όταν δέσει ελαφρά το σιρόπι (σε περίπου 30 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σουρώνουμε την κερασάδα.
  10. Φυλάμε την κερασάδα σε γυάλινα, αποστειρωμένα μπουκάλια.
  11. Όποτε είναι να σερβίρουμε, αραιώνουμε την κερασάδα με παγωμένο νερό.

Μυστικά

• Δοκιμάστε να σερβίρετε την κερασάδα και με ανθρακούχο νερό. Είναι πολύ πιο δροσιστική. • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και ως σάλτσα, ρίχνοντας 1-2 κουταλιές της σούπας πάνω σε παγωτό. • Η δοσολογία για ένα ποτήρι εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Συνήθως 2-3 δάχτυλα συμπυκνωμένο χυμό τον αραιώνουμε με νερό που να γεμίζει σχεδόν το ποτήρι, αφού προσθέσουμε 2 παγάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών