
20'
προετοιμασία
30' βράσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Βάρος: για 2.200 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε συμπυκνωμένη κερασάδα, αρχικά, πλένουμε καλά τα κεράσια και τα στεγνώνουμε αφήνοντάς τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κοτσάνια τους.
- Τοποθετούμε τα κεράσια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Φορώντας γάντια μιας χρήσεως, τα ζουλάμε να βγάλουν όσο περισσότερο από τον χυμό τους γίνεται.
- Τα αφήνουμε μισή ώρα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
- Όταν δέσει ελαφρά το σιρόπι (σε περίπου 30 λεπτά), σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σουρώνουμε την κερασάδα.
- Φυλάμε την κερασάδα σε γυάλινα, αποστειρωμένα μπουκάλια.
- Όποτε είναι να σερβίρουμε, αραιώνουμε την κερασάδα με παγωμένο νερό.
Μυστικά
• Δοκιμάστε να σερβίρετε την κερασάδα και με ανθρακούχο νερό. Είναι πολύ πιο δροσιστική. • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και ως σάλτσα, ρίχνοντας 1-2 κουταλιές της σούπας πάνω σε παγωτό. • Η δοσολογία για ένα ποτήρι εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Συνήθως 2-3 δάχτυλα συμπυκνωμένο χυμό τον αραιώνουμε με νερό που να γεμίζει σχεδόν το ποτήρι, αφού προσθέσουμε 2 παγάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.