ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμΤαραμοσαλάτα μαύρη, με μελάνι σουπιάς και λάιμ
10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 2 ½ φλιτζάνια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, ξεκινάμε αφαιρώντας την κόρα από το ψωμί. Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό και τη στύβουμε καλά.
  2. Στον πολυκόφτη χτυπάμε το λευκό ταραμά με 2 κουτ. σούπας νερό.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μείγμα. Ρίχνουμε σε πολύ αργή ροή (ή σε μικρές δόσεις) 100 ml ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ την ψίχα του ψωμιού, το χυμό λάιμ (ανάλογα με τα γούστα μας), 60 ml νερό και τα άλλα 100 ml ελαιόλαδο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να προκύψει μια αφράτη μους.
  4. Σερβίρουμε με το καρότο, το ξινόμηλο και το σέλερι, όλα σε κυβάκια, καθώς και με τα κουκουνάρια. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών