
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: για μια ταρτιέρα 28 εκ.Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Ζύμη
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το ειδικό εξάρτημα (το γάντζο). Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια σε μπολ για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει.
- Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Γέμιση
- Βράζουμε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα δαφνόφυλλα για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να σκάνε.
- Τις σουρώνουμε, πετάμε τις δάφνες και τις κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα (καθαρή) σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε τις φακές, την πιπεριά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μούλτι το γάλα με τα αυγά και το τυρί.
Τάρτα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Σε μια καθαρή επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 - 4 χλστ. και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα. Κόβουμε ό,τι εξέχει.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τη ζύμη και την προψήνουμε για 10 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τις φακές, το στρώνουμε ομοιόμορφα και περιχύνουμε με την κρέμα τυριού.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε μικρές λωρίδες ζύμης και τις απλώνουμε πάνω από την επιφάνεια της τάρτας σταυρωτά (σαν πάστα φλόρα).
- Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 30 - 40 λεπτά, τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την κόβουμε σε κομμάτια.