![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σοταρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
- Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά και το μελάνι (αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν και οι γαρίδες.
Ασύρτικο
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.