30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά.
  2. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις σοταρισμένες σουπιές και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. (Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  6. Ρίχνουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά και το μελάνι (αν έχουμε), αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνουν και οι γαρίδες.

Ασύρτικο

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Σουπιές

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών