
15'
προετοιμασία
37' μαγείρεμα
Σύνολο: 52'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανιά με χοιρινό, πατάτες και θυμάρι, ξεκινάμε να βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις υπερκαλύπτει κατά 2 εκ. μέχρι να γίνουν (όχι να λιώσουν) και τις στραγγίζουμε.
- Εναλλακτικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ταψάκι στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους από το ψαρονέφρι, το κρεμμύδι, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σοτάρουμε, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 1/3 φλιτζ. τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 3 - 4 λεπτά.
- Το ψαρονέφρι πρέπει να έχει γίνει - αν δεν έχει μαγειρευτεί (θα είναι ροζ στο εσωτερικό του), προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νεράκι και συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
- Πετάμε τη δάφνη, ρίχνουμε το θρούμπι (ή τη ρίγανη ή το θυμάρι) και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.