30' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 47 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 5-6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Δεν πρέπει να παραμαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι (αν βάλουμε) για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να βγάλουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
  4. Τότε ρίχνουμε τα αμύγδαλα φιλέ, τα στραγγισμένα φασολάκια, αλατίζουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε ζωηρά για 6 – 7 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως.
  6. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας. Αν δεν νηστεύουμε, είναι ωραίο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά, χοιρινό ή κοτόπουλο.

Μυστικά

Πώς θα το κάνουμε άλαδο; Κρατάμε λίγο από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν τα φασολάκια και αχνίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το τσίλι. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι και σωθούν τα υγρά, ρίχνουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το στεγνό ψήσιμο και την προσθήκη υλικών κανονικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών