
20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 8 τηγανίτεςΓια τη σάλτσα γιαουρτιού
Διαδικασία
Σάλτσα
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Τηγανίτες
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σοτάρουμε στο μισό λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, τα αυγά και αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός, όπως, π.χ., το μείγμα για κολοκυθοκεφτέδες.
- Στο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 1 κουτ. σούπας από το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 κουτάλα της σούπας από τον χυλό για κάθε τηγανίτα. Θα χωρέσουν δύο τρεις τηγανίτες.
- Πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακέ και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν το λάδι και ο χυλός.
- Σερβίρουμε τις τηγανίτες σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
- Στο τραπέζι θα έχουμε επίσης ελιές Καλαμών, ντοματίνια και φράουλες.