ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνεςΜοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το κοκκινιστό μοσχαράκι, ξεκινάμε και ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σκέτη, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει πολύ καλά.
  2. Ρίχνουμε το λάδι και αμέσως τα μοσχαρίσια μάγουλα, σε μονή στρώση.
  3. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά, μέχρι να ξεκολλάνε εύκολα από την κατσαρόλα, κι έπειτα τα γυρίζουμε και τα ροδίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  4. Καλό είναι να μη στριμώξουμε τα κομμάτια, γιατί θα «βράσουν» αντί να σοταριστούν.
  5. Αν δούμε ότι δεν χωράνε άνετα, τα σοτάρουμε σε δύο δόσεις.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλερι και το σκόρδο.
  7. Τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
  8. Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο της κατσαρόλας, και προσθέτουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος που αφήσαμε στην άκρη.
  9. Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  10. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ζωμό, που θα πρέπει να καλύπτει τα μάγουλα κατά τα τρία τέταρτα.
  11. Αφήνουμε το υγρό να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά καλά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει.
  12. Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανητές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών