ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο με άρωμα λεμόνιΡυζόγαλο με άρωμα λεμόνι Το ρυζόγαλο της Στάνης είναι από τα καλύτερα ρυζόγαλα που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη. Παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα από την ορεινή Κορινθία (το παίρνουν από τον παραγωγό Δημήτρη Προκόπο, τον εγγονό του γαλακτοπαραγωγού που προμήθευε για δεκαετίες τη Στάνη). Η γεύση της βανίλιας υπάρχει, αλλά πρώτο λόγο έχει αυτή του γάλακτος. Τόσο η ποσότητα όσο και το βράσιμο του ρυζιού είναι όσο χρειάζεται.

10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ρυζόγαλο της Στάνης, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, νερό τόσο ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκ. και 100 ml από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Όσο βράζουμε το ρυζόγαλο, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  5. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει καλά και το μείγμα έχει χυλώσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ.
  7. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως.
  8. Πριν σερβίρουμε το ρυζόγαλο, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών