Βελούδινο, αρωματικό, γαλατένιο και μελωμένο το ρυζόγαλο της Στάνης, που οφείλει τη νοστιμιά του όχι τόσο στη συνταγή – που είναι απλή, όπως θα διαπιστώσετε– όσο στην καλή πρώτη ύλη, το ολόφρεσκο γάλα.

10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10 - 12

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, νερό τόσο ώστε να το υπερκαλύπτει κατά 1 εκ.
  2. και 100 ml από το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Βράζουμε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Όσο βράζουμε το ρυζόγαλο, ρίχνουμε σταδιακά το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  6. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει καλά και το μείγμα έχει χυλώσει.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε ατομικά μπολ.
  8. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως.
  9. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών