ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκό κουταλιού με ψητά σύκα γεμιστά με αμύγδαλοΓλυκό κουταλιού με ψητά σύκα γεμιστά με αμύγδαλο

 

30' προετοιμασία
30' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Βάρος: για βάζο του 1 κιλού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τέλειο γλυκό κουταλιού κυδώνι, ξεκινάμε πλένοντας και καθαρίζοντας τα κυδώνια. Τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια με ένα μαχαίρι.
  2. Μετράμε σε πιάτο της σούπας και για 1 πιάτο κυδώνι βάζουμε 1 πιάτο ζάχαρη.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το κυδώνι με το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη, για να μη ζαχαρώσει το γλυκό. Βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κυδώνι και να δέσει* το σιρόπι. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και βράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Το χρώμα του γλυκού πρέπει να είναι ανοιχτό ρόδινο.

Μυστικά

* Το μυστικό για ένα επιτυχημένο γλυκό κουταλιού είναι το σιρόπι. Θα πρέπει να είναι λαμπερό, διάφανο και αρκετά πυκνό. Τα φρούτα θα πρέπει να έχουν γίνει κάπως διάφανα και γυαλιστερά, να βρίσκονται διασκορπισμένα στο σιρόπι και να μην επιπλέουν σε αυτό. Για να δούμε αν έδεσε το σιρόπι, ρίχνουμε λίγο σε ένα πιάτο – θα πρέπει να μην απλώνει πολύ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 199.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών