Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι και σερβίρουμε.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά, τα 800 ml από τον ζωμό και τον κρόκο Κοζάνης.
  2. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μεγείρεμά του και χρειαστεί, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό.
  4. Στα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με την τριμμένη φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών