20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις κομμένες πίτες σε ένα ταψί, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα, ραντίζουμε με 30 ml από το λάδι και τις ψήνουμε στον αέρα στους 120° C για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανές.
  2. Ξεφουρνίζουμε τις τραγανές αραβικές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ανακατεύουμε τη φάβα με τη ρίγανη, τα 40 ml από το χυμό λεμονιού, 40 ml από το λάδι και αλατοπίπερο.
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα ανακατεύουμε με το μαϊντανό, τα κυβάκια ντομάτας, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο λάδι και χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να «μαριναριστούν» για 30 λεπτά.
  5. Για να σερβίρουμε, αλείφουμε κάθε κομμάτι πίτας με λίγη φάβα και ακουμπάμε από πάνω 1 φιλέτο σαρδέλας.
  6. Βάζουμε τη «μαρινάδα» από τις σαρδέλες σε ένα μικρό μπολ και όποιος θέλει προσθέτει με ένα κουταλάκι στο κομμάτι του.

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών