30'
προετοιμασία
3 ώρες βράσιμο
1 ώρα και 15'
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Βάρος: 800 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας, αρχικά καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα βράζοντάς το στην κονσέρβα του για 2-3 ώρες.
- Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει συνεχώς την κονσέρβα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε την μπανάνα και το μισό από το καραμελωμένο γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον γάλα.
- Καλύπτουμε όλα τα μπισκότα, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες το μείγμα.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξουν.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Έπειτα, τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά).
- Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για περίπου 1 ώρα (για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο ψυγείο).
- Περιχύνουμε, τα τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας, με λίγο καραμελωμένο γάλα (αν θέλουμε).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.