ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρουφάκια ''ferrero'' veganΤρουφάκια ”ferrero” vegan
30' προετοιμασία
3 ώρες βράσιμο
1 ώρα και 15' αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'

Υλικά

Βάρος: 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας, αρχικά καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα βράζοντάς το στην κονσέρβα του για 2-3 ώρες.
  2. Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει συνεχώς την κονσέρβα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε.
  3. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε την μπανάνα και το μισό από το καραμελωμένο γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα.
  5. Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον γάλα.
  6. Καλύπτουμε όλα τα μπισκότα, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες το μείγμα.
  7. Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ.
  8. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξουν.
  9. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  10. Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
  11. Έπειτα, τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά).
  12. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για περίπου 1 ώρα (για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο ψυγείο).
  13. Περιχύνουμε, τα τρουφάκια μπανόφι με επικάλυψη σοκολάτας, με λίγο καραμελωμένο γάλα (αν θέλουμε).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών