Υλικά

Μερίδες: 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα βράζοντάς το στην κονσέρβα του για 2-3 ώρες. Προσέχουμε ώστε το νερό να καλύπτει συνεχώς την κονσέρβα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την μπανάνα...και το μισό από το καραμελωμένο γάλα στα θρυμματισμένα μπισκότα.
  2. Λιώνουμε με ένα πιρούνι την μπανάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Καλύπτουμε όλα τα μπισκότα, χωρίς να γίνει πολύ κολλώδες το μείγμα. Πλάθουμε σε μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2,5 εκ. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά, να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  3. Βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο (προαιρετικά). Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα για περίπου 1 ώρα (για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, τα βάζουμε στο ψυγείο). Περιχύνουμε με λίγο καραμελωμένο γάλα (αν θέλουμε).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών