Νηστεύουμε με τρουφάκια σοκολάτας με 4 υλικά!

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: ερίπου 30 τμχ

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε το νερό, το ρίχνουμε στη σοκολάτα, προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 - 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  2. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (προτιμότερο φορώντας γάντια μιας χρήσης, για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας). Τα «περνάμε» από το κακάο, ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα τρουφάκια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν. Τα σερβίρουμε από το ψυγείο, γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών