ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστήσιμα τρουφάκιαΝηστίσιμα τρουφάκια
30' προετοιμασία
6 ώρες αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 30'

Υλικά

Τεμάχια: περίπου 30

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τρουφάκια σοκολάτας, αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ ή μικρή κατσαρόλα που στερεώνουμε πάνω από κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε στη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε το μπράντι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αναμειχθούν.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 - 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  6. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί ή πιατέλα με λαδόκολλα.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο.
  8. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια (προτιμότερο φορώντας γάντια μιας χρήσης, για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας).
  9. Τα «περνάμε» από το κακάο, ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  10. Βάζουμε τα τρουφάκια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.
  11. Σερβίρουμε, τα τρουφάκια σοκολάτας, από το ψυγείο γιατί, όσο μένουν εκτός, μαλακώνουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών