ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Vegan κορμός σοκολάταςVegan κορμός σοκολάτας
20' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Τεμάχια: 40-45

Διαδικασία

  1. Για τα νηστίσιμα τρουφάκια βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα.
  2. Tοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  3. Aποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
  5. Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
  6. Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο.
  7. Τα νηστίσιμα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.

Μυστικά

Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε, αντί για τριμμένη φρυγανιά, να χρησιμοποιήσουμε μπισκότο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών