20'
προετοιμασία
30'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Τεμάχια: 40-45Διαδικασία
- Για τα νηστίσιμα τρουφάκια βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κουβερτούρα σε μία κατσαρόλα.
- Tοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Aποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν μια καλά ομογενοποιημένη μάζα.
- Βάζουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε τρουφάκια και τα βουτάμε σε τρούφα ή σε καρύδα ή σε κακάο.
- Τα νηστίσιμα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο.
Μυστικά
Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε, αντί για τριμμένη φρυγανιά, να χρησιμοποιήσουμε μπισκότο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.