20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσάτνεϊ με κόκκινα κρεμμύδια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μέτρια κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών με το τζίντζερ για περίπου 20 λεπτά.
  2. Ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να αρχίσουν να «πιάνουν» στον πάτο του σκεύους.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τους κόκκους πιπεριού και τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 - 30 λεπτά.
  4. Ανακατεύοντας πολύ συχνά μέχρι να δούμε ότι το μείγμα αρχίζει να μελώνει και να παίρνει όψη μαρμελάδας.
  5. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
  6. Μοιράζουμε το τσάτνεϊ με κόκκινα κρεμμύδια σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό για σχεδόν 1 χρόνο.
  7. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βαζάκι, το διατηρούμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε σε περίπου 10 ημέρες - γι’ αυτό μοιράζουμε το τσάτνεϊ σε πολλά και μικρά βαζάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών