
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το αρωματικό τσάτνεϊ με καρότο και αχλάδι αρχικά αν έχουμε τουλπάνι, τυλίγουμε σε αυτό τα μπαχαρικά.
- Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά, να μαραθεί. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο, σαν μαρμελάδα. Τραβάμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
- Γεμίζουμε αμέσως μέχρι επάνω αποστειρωμένα βαζάκια. Τα σφραγίζουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.